Tramp: Evropa se prema SAD odnosi gore nego Kina

Predsednik SAD Donald Tramp oštro je kritikovao Evropu uoči samita G20 u Japanu, rekavši da se ona prema SAD odnosi gore nego Kina.
"Evropske nacije su postavljene da iskoriste SAD. Imaju gore prepreke za trgovinu od Kine", rekao je Tramp.
 
Očekuje se da će susret Trampa i predsednika Kine Si Đinpinga biti glavni događaj samita G20. Tramp je pokazao više želje za poboljšanjem odnosa sa zvaničnim Pekingom nego sa Briselom.
 
Iako je Tramp ranije opisao predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera kao "fantastičnog čoveka i biznismena", kritikovao je Margaret Vestager koja je jedan od ključnih članova njegovog tima.
 
"Postoji jedna žena u Evropi, neću da joj pominjem ime, zapravo bi trebalo da preuzme Žan-Klodovo mesto. Ona mrzi SAD, možda i više od bilo koje osobe koju sam ikada upoznao. Šta ona radi našoj zemlji, ona tuži sve naše kompanije", rekao je Tramp.
  • rasha

    28.06.2019 13:05
    Zasto najvise Srba van Srbije zivi u zloj SAD ?
  • Drum

    28.06.2019 11:01
    Kako se SAD odnosi prema svima u svetu, trebali bi svi okrenuti leđa tom svetskom nasilniku.
    Pa ako ne želi da se promeni spoljna politika SAD-a, neka propadnu. Trebao bi celi svet prestati trgovati sa njima u svakom smislu, ma šibicu ne kupiti ili prodati im.
    Dosta ih je više sa njihovim uslovima, ucenama i sankcijama ko god odbije poslušnost, a sve je kao slobodno i nikome se kao SAD ne meša u unutrašnju politiku.

    Blokiraju Severni tok, da bi SAD prodavao svoj gas Evropi. SAD bi da Evropa kupuje od njih gas, koji su opljačkali negde u svetu, a taj gas će da Evropu košta skuplje nego onaj iz Rusije.

    Čini mi se bahatijeg naroda, odnosno politike u istriji nije bilo, a niti će biti u budoćnsti od politike SAD-a poslednjih 70 godina.
  • Krompjuter

    27.06.2019 21:25
    lose drustvo
    Tramp, covek retoriku uci od 'predsednika' Vucica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.