Zemljotres ponovo drma Japan

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale potresao je noćas severoistočni deo Japana, posle čega su zvaničnici objavili opasnost od cunamija.
Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale potresao je noćas severoistočni deo Japana, posle čega su zvaničnici objavili opasnost od cunamija, ali su je posle sat i po i ukinuli.

Japanska stanica NHK je objavila da se očekuje da će cunami visine pola metra dospeti do obala prefekture Mijagi, koji je bio pogođen razornim cunamijem 11. marta, pokrenutim posle katastrofalnog zemljotresa od devet stepeni po Rihteru.

Japanska meteorološka agencija pozvala je prethodno stanovnike da budu u pripravnosti za evakuaciju zbog konstantnih pretnji od novih potresa koji bi mogli uzrokovati cunami.

  • Bole

    28.03.2011 06:40
    Jadan taj narod. Život im se pretvorio u najgoru noćnu moru. Japanci u ovoj svojoj nesreći po ko zna koji put ponovo dokazuju svoju poslovičnu strpljivost i krajnju efikasnost, čak i u ovako ekstremnim situacijama. To mogu samo oni. Svo poštovanje tom vrednom i napaćenom narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet