Berluskoni na sudu: Nisam kriv

Italijanski premijer Silvio Berluskoni danas se pojavio na sudu u Milanu, po prvi put u osam godina, zbog optužbi za utaju poreza.
Italijanski premijer Silvio Berluskoni danas se pojavio na sudu u Milanu, po prvi put u osam godina, zbog optužbi za utaju poreza. Protiv Berluskonija trenutno se vodi četiri procesa, od poreskih do organizovanja prostitucije.

Berluskoni, njegov sin Pier Silvio i još nekoliko lica optuženi su da su "naduvavali cene" za otkup televizijskih prava u kompaniji Mediaset i zatim ostvarenu dobit koristili za finasiranje političkih i drugih aktivnosti, javljaju agencije. Optuženi su odbacili optužbe.

"Ništa od dokaza na kojima su milanski tužioci izgradili njihov slučaj nisu tačni", rekao je jutros Berluskoni u telefonskoj izjavi za italijansku televiziju pred ročište. Na pitanje da li će prisustvovati drugim ročištima kao deo promene u njegovoj sudsko-odbrambenoj strategiji, Berluskoni je odgovorio da će prisustvovati suđenjima. "Ja ću ići na ona suđenja na kojima mogu sebe da zastupam ne s ciljem da bi obustavio suđenja, pošto su sva suđenja apsolutno apsurdna i bez osnova", izjavio je Berluskoni. On je demantovao da je radio bilo šta nezakonito u bilo kojem od sudskih procesa koji se vode protiv njega i ocenio da se "nepravedno na meti politički motivisanih sudija koji žele da ga ponize".

Protiv Berluskona vodi se ukupno četiri sudska procesa. Pored današnjeg, još dva procesa po optužbama za korupciju koje se povezuju sa medijskom kompanijom Mediaset i jedno za plaćanje seksualnih usluga maloletnoj prostitutki. Italijanski Ustavni sud ukinuo je imunitet italijanskom premijeru pred početak jednog od suđenja koje je počeo ranije ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet