Podneo ostavku zbog ustaškog grba i pozdrava

Mateo Horvat podneo je ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom "Za dom" i šahovnicom s prvim belim poljem, koju je objavio Forum mladih SDP.
Podneo ostavku zbog ustaškog grba i pozdrava
Foto: Pixabay
"Izvinjavam se svim mladima koje sam uvredio na bilo koji način, isto tako još jednom zahvaljujem na saradnji svima", napisao je Horvat na svom Fejsbuk profilu.
 
Horvat je, između ostalog, napisao da s obzirom na veliku halabuku koja se podigla oko objavljene fotografije, želi da kaže da ne podržava ni jedan totalitarni režim niti ga veliča.
 
"Osuđujem sve totalitarne režime i svako povezivanje sa istima, koji su bili jednako loši kao i komunizam... Smešni su kao i oni koji stalno žive u četrdesetim godinama prošlog veka umesto da rade i žive za bolju budućnost", naveo je Horvat.
 
Dodao je da je "neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktuelna društvena događanja iz konteksta 1945, kao da od tog trenutka nije proteklo više od četrdeset i pet godina u kojima je vladajući jugoslovenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike stečevine antifašizma".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet