Beba vegana umrla od neuhranjenosti

Zbog optužbi za zapostavljanje deteta danas su pred sud u severnoj Francuskoj izvedeni roditelji, čija je 11-mesečna ćerkica, hranjena samo majčinim mlekom, preminula.
Zbog optužbi za zapostavljanje deteta danas su pred sud u severnoj Francuskoj izvedeni roditelji, čija je 11-mesečna ćerkica, hranjena samo majčinim mlekom, preminula.

Roditelji Seržin i Žoel le Moaligu su vegani, oni koji u ishrani ne koriste ni jednu namirnicu životinjskog porekla, pa su tako hranili i svoju devojčicu. Oni su optuženi za "zapostavljanje odnosno uskraćivanje hrane nakon čega je usledila smrt", a u slučaju utvrđivanja krivice mogli bi da budu osuđeni i na 30 godina zatvora, javio je AFP.

Par, koji zbog veganskog načina ishrane ne konzumira proizvode životinskog porekla, uključujući jaja i mleko, pozvao je hitnu pomoć u martu 2008. godine kada se zabrinuo zbog toga što je njihova beba Luiz bila beživotna.

Kada je hitna pomoć stigla u njihov dom u malom selu na oko 150 kilometara severno od Pariza, devojčica je već bila mrtva.

Zdravstveni radnici su pozvali policiju, jer je dete bilo bledo i mršavo, teško samo 5,7 kilograma, dok beba tog uzrasta ima u proseku osam kilograma.

Autopsija je pokazala da je Luiz patila od nedostatka vitamina A i vitamina B12, što, prema rečima stručnjaka, povećava podložnost deteta infekcijama i može da nastane usled neuravnotežene ishrane.
  • Hogar

    31.03.2011 17:50
    Ovo svim veganima i vegetarijancima treba da bude jutarnje štivo. Valjda nas onda neće zasipati salvom gluposti šta i kako mi treba da jedemo.
  • @@Vladimir

    31.03.2011 07:03
    hm
    "Nije prirodno da se ljudska mladunčad hrane mlekom drugih sisara. Ni jedna druga vrsta to ne čini."
    Ovo jednostavno nije tacno. Zivotinje to ne cine ne zato sto nece, nego zato sto ne mogu. Moj deda npr stalno hrani odrasle macke i kucice kravljim/kozijim mlekom i oni drage volje pojedu to mleko. Kao drugo, koliko puta se desilo da npr macka odgaji kucice koja je ostavila njihova majka - dakle jedu mleko druge zivotinje.
    Dakle, poredjenje nije bas na mestu.
  • Andro

    30.03.2011 13:56
    Zatucanost
    Eto do čega dovodi zatucanost. Čovek jeste svaštojed i detetu je za rast i razvoj neophodna kombinacija biljnih i životinjskih namirnica. Kada odraste, može samo da odluči da li će biti vegetarijanac ili šta već.
    Što je najgore, potpuno sluđeni svojom opsesijom, zaboravili su da je i čovek životinja, pa je dete sisalo mleko svoje majke, životinje! Dakle, višestruki zez koji je neminovno morao dovesti do tragedije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet