VIDEO: Sedmoro mrtvih i 120 povređenih u jakom nevremenu na Halkidikiju

Sedmoro ljudi je poginulo, a 120 povređeno u sredu uveče na poluostrvu Halkidiki tokom velikog nevremena koje je pogodilo sever Grčke, javljaju tamošnji mediji.
U Nea Plaji su jedna Rumunka i njeno dete poginuli kada se srušio krov taverne, jedan Čeh i njegovo dvogodišnje dete poginuli su u Nea Potidei kada je na njih palo drvo, u Sozopoliju su vetar i bujica zdrobili kamp-vozilo u kojem je dvoje Rusa izgubilo život, a u oluji je poginuo i jedan ribar na moru.
 
 
Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.
 
"Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdravstvenog centra Nea Mudanja, gde su smešteni mnogi povređeni.
 
 
Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci i 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.
 
Vetar je bio toliko jak da je izbio ulazna vrata na poznatom hotelu "Meliton" u Porto Karasu.
 
Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na put u oblasti Nea Moudania i Nea Kalikratia.
 
Proglašena je vanredna situacija i oko 100 spasilaca je na terenu, navodi BBC.
 
 
 
  • Dragan

    16.07.2019 21:07
    Grcka
    Mi idemo redovmo u grcku ove god smo bili na krfu.uzivali za jako male pare.verujte taj novac bi i ovde potrosili...zalosno je likovati nad tudjom nesrecom! Grci nas iskreno postuju i vole.umanjivali su nam racune za pice kad cuju i vide da smo srbi! Drugi me nezanimaju i neineresuju.
  • Mirin

    11.07.2019 15:59
    Joj
    Pa idite u grcku na letovanje kao stoku nas tretiraju sad je pocelo i vreme danas opominje. Uzimaju se krediti ,pozajmice za sta. Tesko onom koga grk hrani a rus brani.......
  • Salamander

    11.07.2019 14:30
    Drveće je regulator:
    O2/CO2, vlage, toplote planete: to su pluća planete!
    Alava stoka seče drveće!
    Buši rupe, pravi plastiku i otpad!
    Planeta se buni: diže temperaturu.
    Shvata nas kao bolest!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet