Biciklista naleteo na Johanesa Hana, pa pretio da će ga ošamariti

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han imao je neprijatno iskustvo u Beču, kada je jedan biciklista najpre naleteo na njega, a zatim mu zapretio da će ga ošamariti.
Biciklista naleteo na Johanesa Hana, pa pretio da će ga ošamariti
Foto: 021.rs
Prema pisanju bečkog Kurira, biciklista je Hanu zapretio da će ga ošamariti nakon svađe do koje je došlo u trenutku dok je evropski komesar sa partnerkom Suzane Ris Paser šetao centrom grada.
 
Incident se dogodio pored katedrale Štefansdom, kada je biciklista uleteo velikom brzinom u grupu pešaka među kojima je bio Han sa partnerkom. Han je rekao da je biciklista vozio brzinom od najmanje 50 kilometara na čas, a pošto ga je tom prilikom gurnuo, evropski komesar mu je rekao da ne može tu da vozi bicikl.
 
Situacija je tada eskalirala, a biciklista se vratio i zapretio Hanu rečima: "Dobićeš šamar, odmah".
 
Kurir piše da se izjave očevidaca o ovom događaju od tog trenutka razlikuju. Neki su listu rekli da su Han i biciklista razmenili uvrede, te da su videli čak i koškanje. Takođe tvrde da je u svemu učestvovala i Hanova partnerka.
 
Han tvrdi da se od napada bicikliste odbranio rukom, kako bi se zaštitio. On kaže da je biciklista divljao, a učešće njegove partnerke bilo je samo u tome što ga je pozvala da krenu dalje.
 
Suzane Ris, koja je šefica austrijskog osiguranja "Vistenrot", rekla je da čitav događaj nije trajao ni dva minuta, i smatra da je čitava priča dospela u medije samo da bi se nanela šteta Hanu i njegovoj šansi da bude još jedan mandat evropski komesar.
  • Mirko

    11.07.2019 15:15
    50 km/h
    Da je biciklista išao +50 km/h i uleteo u pešake, možda ne bi bilo mrtvih, ali ozbiljno povređenih, sigurno. Lomovi i krv na sve strane.
    Bicikl totalka, vozač ne bi mogao da stoji.
    Sa druge strane, treba imati ozbiljan bicikl i biti ozbiljan biciklista pa razviti +50 km/h u centru nekog grada.
  • milos

    11.07.2019 13:29
    srbin 100%
  • mrva

    11.07.2019 12:47
    "Han je rekao da je biciklista vozio brzinom od najmanje 50 kilometara na čas"

    laže čim zine klasican politicar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.