Policija Severne Makedonije sprečila šverc 16,5 tona cigareta iz Srbije

Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je da je na graničnom prelazu Tabanovce, sa Srbijom, sprečila nelegalno unošenje 16,5 tona cigareta namenjenih ilegalnoj prodaji na makedonskom tržištu.
Policija Severne Makedonije sprečila šverc 16,5 tona cigareta iz Srbije
Foto: Pixabay
Kako se navodi, 28. maja u teretnom vozilu je pronađeno i zaplenjeno 1.000 paketa sa cigaretama, ukupne težine 15 tona, dok su 24. maja u jednom kombiju otkrivena 102 paketa sa cigaretama, težine oko 1,5 tona. 
 
Ukupno je zaplenjeno 11 miliona cigareta marki "ašima lakšori sajz" i "marbl de luks". 
 
Na granici sa Grčkom, carinici Severne Makedonije su 16. juna na prelazu Bogorodica zaplenili motorno vozilo u kojem su otkrili 130 paketa duvana u listu, neto težine 13 tona. 
 
"Ukoliko bi se zaplenjene cigarete i duvan našli na severnomakedonskom tržištu, s obzirom da se radi o akciznoj robi, državni budžet bio bi oštećen za oko milion evra", navela je Carinska uprava Severne Makedonije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet