Sarajevski ministar začepio pogrešnu rupu u zidu na Miljacki

Aktuelni ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić "začepio" je pogrešnu rupu u zidu na Miljacki u Sarajevu, koju je smatrao opasnom, iako se radi o namerno ostavljenim ispustima kao preventiva od poplava iz vremena Austrougarske, pišu mediji u BiH.
Sarajevski ministar začepio pogrešnu rupu u zidu na Miljacki
Foto: 021.rs

Portal Klix prenosi da je Mandić početkom meseca na društvenim mrežama reagovao posle objave sugrađanke o toj rupi u zidu kod restorana "Dva ribara".

"Već danas su radnici KJKP RAD Sarajevo to popravili. Ako smo narušili opštinsku ili gradsku nadležnost, koristim priliku da se javno izvinim. Hvala našoj sugrađanki Aidi na dojavi. Idemo dalje", napisao je Mandić na Fejsbuk i Tviter profilu.

Sarajevski arhitekta Mufid Garibija naglasio je za Klix.ba da je kameno korito Miljacke možda i najveća investicija iz austrougarskog perioda, te da navedena rupa nije jedina duž korita.

Početak regulacije Miljacke je bio 1886. godine i trajao je 11 godina. Pamti se i velika poplava 1843. godine kada su skoro svi mostovi odneseni, a posebno je opasan bio Bistrički potok do regulacije, naveo je on.

U sklopu te regulacije i zida korita postoje i napravljeni su mali ispusti koji su služili kao vrsta preventive od poplava, najviše zbog kišnice i topljenja snega, objasnio je Garibija.

To nisu oštećenja zida, ponovio je on, nego svesno i namerno ostavljeni ispusti i mogu se videtii celom dužinom zida u koritu Miljacke.

  • Cocco

    13.07.2019 17:04
    Zaćepi!
    Šta pogrešna rupa?
    Oćepi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet