Nemačka usvaja stroži zakon o vakcinaciji, odrasli će morati da dokažu da su vakcinisani

Nacrt novog zakona o vakcinaciji u Nemačkoj predviđa da se obaveza vakcinacije proširi sa dece u vrtićima i školama na zaposlene u institucijama i na migrante.
Nemačka usvaja stroži zakon o vakcinaciji, odrasli će morati da dokažu da su vakcinisani
Foto: Pixabay
"Ko ne vakciniše sebe ili svoju decu ugrožava ne samo sebe nego, u ovom otvorenom duštvu, i druge", rekao je nemački ministar zdravlja Jens Špan za nemački Bild am Zontag.
 
On bi ove nedelje trebalo Vladi da predstavi nacrt Zakona o zaštiti protiv malih boginja i jačanje prevencije vakcinacijom, koji predviđa da sva deca, ali i zaposleni u vrtićima i školama do sredine sledeće godine moraju da dokažu da su vakcinisani protiv malih boginja.
 
Poslednjih nedelja odlučeno je da se obaveza vakcinacije proširi i na izbeglice i podnosioce zahteva za azil.
 
Dosad je u nacrtu zakona bila predviđena obavezna vakcinacija samo za decu u vrtićima i školama.
 
Vakcina je u Nemačkoj do sada bila dobrovoljna, ali stopa vakcinisanih je godinama u padu, uz istovremeni porast broja slučajeva obolelih od malih boginja.
 
Nacrt predviđa i pojačane akcije vakcinacije protiv drugih bolesti poput tetanusa, difterije i magarećeg kašlja. Za ove vakcine nije predviđeno uvođenje obaveze vakcinisanja, ali će se kroz razne akcije, poput besplatnih vakcina po školama i ustanovama, proširiti ponuda.
 
Troškove ovih akcija bi trebalo da podele država i zdravstvena osiguranja.
  • Roki

    15.07.2019 15:24
    @LOL
    Lepo receno. Respect.
  • Nemanja

    15.07.2019 12:17
    @Robert De

    Zalud informacije budalama koje se lože na teorije zavere, oni će uvek odabrati ono što hrani njihov fetiš. A realno Rend Pol (o kome pretpostavljam da govoriš) je oduvek važio za budaletinu.
  • LOL

    15.07.2019 11:17
    @Robert De
    Svako ko prezivi neku tragediju u zivotu u svojoj nemoci i tugi trazi odgovore. Kada su ljudi ranjivi njima je lako manipulisati i samim time ponuditi im odgovore na pitanja koja ce bez oklevanja i razmisljanja prihvatiti kao relevantne iako oni to zaista nisu. U ovom slucaju ciljam na slavnog glumca koji je bio inicijator ovog dokumentarca zbog svoje licne tragedije. A sto se tice nase "doktorke"psihijatrije koja apsolutno nije kvalifikovana da prica o temi svakom normalnom je jasno da se radi o anonimusu zeljnom slave a ne o strucnjaku koga svi napadaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet