Kratak spoj u ruskoj nuklearki

Ruska nuklearna centrala "Kalinjin" severozapadno od Moskve isključila je danas tri od četiri svoje proizvodne jedinice nakon kratkog spoja transformatora.
Međutim, nivo radijacije ostao je normalan, objavila je ruska firma "Rosenergoatom", koja je deo državne nuklearne korporacije "Rosatom".
 
Navodi se da se nuklearka u kojoj se desio incident nalazi u regionu Tver na oko 350 kilometara od prestonice Rusije.
 
"Nivo radijacije u centrali i na teritoriji koja je okružuje ostao je nepromenjen i u skladu je sa normalnim nivoima", saopštio je "Rosenergoatom".
 
Agencija Tass je od pres službe te firme dobila uveravanje da isključivanje nekoliko proizvodnih jedinica u ovoj nuklearki sa mreže nije povezano sa radom glavne opreme centrale.
 
Ruska agencija je iz Centra za informisanje javnosti nuklearke "Kalinjin" prethodno obaveštena da sutra može da dođe do ponovnog priključivanja tri od četiri proizvodne jedinice, nakon što budu utvrđeni svi razlozi incidenta.
 
"U ovom trenutku moramo da utvrdimo razloge, bez toga neće biti dozvole za priključivanje na mrežu. Čim utvrdimo razloge, videćemo koje proizvodne jedinice će biti priključene i kojim redosledom. Priključivanje jedinica bi možda moglo da se očekuje i pre 19. jula", navedeno je iz Centra.
  • Grbavi domar

    18.07.2019 13:42
    Iskoristite sjajnu ponudu kratkog spoja transformatora. Posetite nas već danas!
  • Izzy

    18.07.2019 13:41
    Ne
    Opet Rusi?
  • x

    18.07.2019 12:25
    3.6
    Not great, not terrible.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet