Haradinaj podneo ostavku zbog poziva u Hag

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade.
"Podnosim neopozivu ostavku sa pozicije premijera Republike Kosova. Želim da vam se zahvalim na ukazanom poverenju i podršci. Razlog je taj što sam dobio poziv od Specijalizovanih veća u Hagu kao osumnjičeni", kazao je emotivnim tonom na zasedanju Vlade Haradinaj u petak, prenosi Radio Slobodna Evropa
 
On je kazao da nije optužen već da je pozvan da se pojavi pred tim sudom u svojstvu osumnjičenog.
 
"Posle ostavke, mandat vraćam narodu i vi ste prvi koje o tome obaveštavam", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini održanoj posle sednice Vlade Kosova.
 
On je kazao da je na predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da počne konsultacije sa parlamentarnim strankama i zakaže datum održavanja novih izbora.
 
"Na sledećim izborima ću se kandidovati i ja i moja stranka, ali nisam mogao da vodim zemlju u ovakvoj situaciji jer bi otežalo položaj Kosova", naveo je Haradinaj.
  • sicko

    20.07.2019 09:10
    Mudro. Mora da mu je Seselj savetnik.
  • RRNS

    20.07.2019 07:23
    Farsa
    Sve je dogovoreno.....daje ostavku da ne bude da je on ukinuo takse Srbiji koje je nametnuo.....kreće konačno razgraničenje sa Srbijom kojem se on najviše protivio......neko drugi će to sve potposati, a on neće biti kriv.....u Hagu ga neće osuditi i vraća se kao heroj......možda posle ponovo u politiku kao predsednik......
  • @ cuvar

    19.07.2019 23:39
    Da li ste vi normalni? Za čoveka osuđenog na maksimalnu kaznu kod nas zbog ubijanja i potom paljenja ljudi, žena i dece reći da je heroj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.