Amerika želi da ponovo pošalje čoveka na Mesec 2024. godine

Bela kuća 50 godina nakon prvih koraka čoveka na Mesecu, želi da američki astronauti ponovo odu na Mesec 2024. godine.
Amerika želi da ponovo pošalje čoveka na Mesec 2024. godine
Foto: Pixabay
Mesec će služiti kao probni poligon za slanje astronauta na Mars 2030-ih.
 
Astronaut Apola 11 Baz Oldrin se još 1994. godine, na 25. godišnjicu zapitao da li će se astronauti do 50. godišnjice vratiti i na Mesec, a kamoli sleteti na Mars, što je u to vreme bio kratkoročan cilj.
 
NASA trenutno nije u mogućnosti ni da pošalje astronaute u orbitu oko Zemlje. Rusi po visokim cenama lansiraju američke astronaute na Medjunarodnu svemirsku stanicu, dok kapsule Spejs Iks i Boing ne budu spremne. One verovatno neće biti gotove ni naredne godine.
 
"Pre 50 godina smo sletili, istražili, vratili se. To je 50 godina nenapretka", rekao je Oldrin na proslavi godišnjice u Los Andjelesu i dodao da bi svi trebalo da se posrame zato što ne mogu bolje od toga.
 
Astronaut Majkl Kolins koji je kružio oko Meseca na matičnom svemirskom brodu dok su Oldrin i Armstrong postavljali zastavu SAD i sakupljali kamenje, priznaje da je povratak na Mesec kao stepenica za Mars "validan plan".
 
"Ali, ne moram da se slažem s tim", rekao je Kolins za Asošiejted pres i dodao da ako žele da idu na Mars odmah to treba i da urade.
  • Ko zna - zna

    22.07.2019 20:42
    End of Story
    Koliko znam tri stvari su pouzdane.

    1. Imamo Izjavu Oldrina, učesnika tog "odlaska" da je sve bila prevara.

    2. Nijedna zemlja do sada nije poslala živog čoveka do Meseca. Mnoge su laprdale pa odustale.

    3. Postoje snimci nezavisnih astronoma, od Turske do Argentine, najmanje 3 o kretanju organizovanih grupa letelica oko Meseca, kako ulaze u Mesec. Letelice su bez sumnje neljudskog porekla, jer svetle i brzo s ekreću, u odnosu na naša dostignuća.

    Ovo su tri neoborive činjenice. američki građani se više ne pitaju o tome da li je zaista bilo odlaska.
    Znaju.
  • miki

    22.07.2019 12:21
    POTEMKINOVA SELA
    Koje ponovo kada ga nikada nije ni poslala, sve je laž! Tek kada su Rusi zatražili da se utvrde činjenice i istina skot daje izjavu da je u ekspediciji silaska na mesec bilo 7 Srba. Kada su ubirali plodove laži 60-tih godina nigde nas ne spomenuse. Sada kada se sve razotkriva odjednom mi bitni.SVE ŠTO PIŠU LAŽU
  • Nikola

    22.07.2019 06:47
    Nikolajova@gmail.com
    Ma koji crni ponovo....ono bila pustinja nevada+holiwood.
    To je toliko komplikovana operacija,da je pitanje da li ce i 2024 moci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet