Preminuo Art Nevil, osnivač grupe "Neville Brothers"

Art Nevil, muzička ikona Nju Orleansa i osnivač grupa "Neville Brothers" i "The Meters", umro je u ponedeljak, potvrdio je njegov dugogodišnji menadžer Kent Sorel.
Imao je 81 godinu, a uzrok smrti poznatog muzičara nije objavljen.
 
Pijanista i pevač, osvojio je više Gremi nagrada, uključujući i nagradu za životno delo, dobijenu za karijeru dužu od 60 godina.
 
Grupu "Neville Brothers" Art je osnovao sa svoja tri brata, 1977. i ostali su zajedno više od 30 godina. Poslednji studijski album snimili su 2004. godine, a grupa se zvanično rasformirala 2012. 
 
Ostaće upamćeni po odličnom R&B, soul i fank zvuku koji je osvojio mnogobrojnu publiku.
 
"The Meters" je nastao šezdesetih godina i činili su ga Nevil, Džordž Porter junior, Leo Nočenteli i Zigabu Modelist.
 
"Funky Meters" je bio Nevilov poslednji bend i uključivao je neke članove originalne grupe. Nevil je bio na turneji sa "Funky Meters" do kraja prošle godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet