Bolnica isplatila milionsku odštetu porodici Nila Armstronga

Bolnica u Ohaju gde je operisan čuveni astronaut Nil Armstrong postigla je nagodbu sa njegovom porodicom o isplati šest miliona dolara odštete zbog postoperativnih komplikacija koje su dovele do njegove smrti 2012. godine.
Nagodbom iz 2014. godine novac se raspoređuje na 10 članova Armstrongove porodice, ali ne i na udovicu Kerol, pokazuju sudski dokumenti.
 
Nil Armstrong je primljen u bolnicu u avgustu 2012. zbog kardiovaskularne operacije, ali došlo je do postoperativnih komplikacija nakon čega je preminuo, navodi se u tužbi porodice.
 
Bolnica je branila postupke u lečenju, ali je porodici isplatila novac kako bi slučaj ostao u tajnosti i izbegla negativan publicitet, navodi se u dokumentima, piše "Njujork tajms".
 
Pre dva dana navršilo se 50 godina od kako je Nil Armstrong stupio na Mesec.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet