Gadafi najavio krstaški rat

Libijski vođa Moamer el Gadafi upozorio je zapadne saveznike da su vazdušnim napadima na njegovu zemlju pokrenuli krstaški rat koji bi mogao da izmakne kontroli.

Libijski vođa Moamer el Gadafi upozorio je zapadne saveznike da su vazdušnim napadima na njegovu zemlju pokrenuli krstaški rat koji bi mogao da izmakne kontroli.

"Ako zapadne sile nastave da nas napadaju, svet će brzo biti uvučen u krstaški rat. Saveznici su se upustili u opasnu avanturu koja neće moći dugo da kontrolišu", poručio je Gadafi posredstvom državne televizije. On je još jednom optužio Zapad da želi svetu da nametne zakon jačeg.

"Lideri koji su odlučili da na Mediteranu krenu u krstaški rat između hrišćana i muslimana i koji su pobili mnogo civila u Libiji zaluđeni su svojom moći i žele da nam nametnu zakon jačega", rekao je Gadafi.

Zapadni saveznici su i večeras bombardovali ciljeve u Libiji, a prema prvim izveštajima gađan je Tripoli. Snage odane Gadafiju uprkos tome i dalje potiskuju pobunjenike i nastavljaju napredovanje prema Bregi.

Predstavnik za štampu libijske vlade Musa Ibrahim večeras je najpre odbacio tvrdnje da je ministar spoljnih poslova Musa Kusa pobegao u London, ali je nešto kasnije to potvrdio.
"Musa Kusa zatražio je da ode u Tunis na lečenje i za to dobio dozvolu, a posle smo čuli da je dao ostavku. To je njegova lična odluka, a Libija ne zavisi od pojedinaca", rekao je Ibrahim.
Načelnik generalštaba američke vojske admiral Majk Milen izjavio je u Kongresu da su koalicione snage nanele velike gubitke libijskoj vojsci, ali uprkos tome ne veruje da je Gadafi blizu vojnog sloma.

  • janko

    01.04.2011 14:51
    pravoslavac i krstaski rat
    gadafi postao clan sekte SPC....
  • semtex

    01.04.2011 10:44
    udri
    Udri balegu pukovnice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet