Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsedničku trku nakon proslave Dana pobede i obeležavanja "Oluje", i dodala da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu uz ocenu da je on veliki patriota.
Gostujući u emisiji "S predsednicom van protokola", Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.
 
"To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", rekla je ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.
 
"On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvezde koju je nosila tadašnja JNA", rekla je ona i zaključila da su pesme koje danas peva Tompson kritika hrvatskog društva, prenosi Hina.
 
Predsednica Hrvatske pozdravila je da to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja pobedničke hrvatske vojske s obzirom da je "Domovinski rat" u temeljima moderne Hrvatske.
 
Za rejting Vlade i HDZ, koji je prema anketama u padu, već šest meseci, Grabar Kitarović kaže da se to i na nju odrazilo jer, iako je nadstranačka osoba potiče iz te stanke.
 

 

Ona je ocenila da su Hrvati “malo previše negativno raspoloženi, cinični i samokritični” i poručila je da se u budućnost mora krenuti s više samopouzdanja i optimizma.
  • nn

    03.08.2019 17:11
    Idiota ne manjka ni kod komsija.
  • milicica

    03.08.2019 16:28
    tacno
    On jeste veliki patriota koji se bogati od svog patriotizma a ti ubiras politicke poene
  • @Методије

    03.08.2019 14:22
    Овако размишља просечан титоистички југоносталгичар:
    Свако ко се не слаже с нама комунистима је (потенцијални) фашиста.
    Све левље од Берије је реакционарски ревизионизам.
    Не осећамо одговорност и не трпимо критику, јер ми смо увек у праву.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).