Obama skuplja priloge za drugu kandidaturu

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama kandidovaće se za tu funkciju i na izborima koji će biti održani naredne godine, objavio je AP.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama kandidovaće se za tu funkciju i na izborima koji će biti održani naredne godine, objavio je AP. Zvaničnici Demokratske stranke, koji su upoznati sa planovima predsednika, rekli su da će Obama predati neophodne papire Saveznoj izbornoj komisiji već naredne nedelje.

Takva odluka Obame bila je očekivana, a formalno registrovanje je neophodno da bi njegov štab i zvanično mogao početi da sakuplja priloge za kampanju.

Akcija prikupljanja priloga počela je prošle sedmice u Njujorku, gde je Obamin štab dobio milion i po dolara, a takvi skupovi biće održani narednih nedelja u Čikagu, Los Anđelesu i San Francisku.

U kampanji za predsedničke izbore 2008. godine Obama je uspeo da sakupi više nego impresivnih 750 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet