Policija Hongkonga će farbati nasilne demonstrante kako bi ih kasnije lakše prepoznala

Policija Hongkonga saopštila je da će ubuduće u sukobu sa huliganima koristiti specijalnu boju, kojom će prskati sve koji budu izazivali nerede, kako bi kasnije mogli da ih prepoznaju.
Predstavnik policije je rekao da su obezbedili "prenosive mašine za rasprskavanje boje" i da će ih koristiti, pre svega, da bi obeležili nasilnike koji se kriju pod maskama, kako prilikom intervencije ne bi stradali ljudi koji žele mirno da protestuju, preneo je Sputnjik.
 
Boja koja će se koristiti je jestiva i bezopasna, ali je policija upozorila da zadržava pravo da je ubaci i u kontejnere sa suzavcem, ukoliko se proceni da je to neophodno.
 
Demonstracije u Hongkongu počele su 9. juna zbog zakona koji predviđa mogućnost izručenja centralnim vlastima Kine. Taj zakon je kasnije suspendovan, ali protesti nisu prestali, već su se iz mirnih pretvorili u nasilne.
 
Do sada je uhapšeno više od 500 izgrednika, a u sukobima je povređeno 139 policajaca.
  • ivan

    08.08.2019 11:15
    paintball in rl!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet