Bivši gradonačelnik Teherana izbegao smrtnu kaznu za ubistvo supruge

Bivši gradonačelnik Teherana Muhamed Ali Nadžafi osuđen na smrt zbog ubistva svoje supruge, ipak je izbegao smrtnu kaznu posle poteza porodice njegove žene, saopštili su danas izvori bliski tom slučaju.
Bivši gradonačelnik Teherana izbegao smrtnu kaznu za ubistvo supruge
Foto: Pixabay
Nadžafi (67) je 30. jula osuđen na smrtnu kaznu jer je iz vatrenog oružja krajem maja u Teheranu ubio svoju drugu suprugu Mitru Ostad, 30 godina mlađu.
 
U Iranu porodice žrtava mogu da traže smrtnu kaznu u skladu sa zakonom "kesas" (zakon odmazde), što je učinila porodica ubijene supruge.
 
Međutim, brat pokojnice, danas je saopštio da je njegova porodica odlučila da povuče tu meru kako bi Nadžafi bio pomilovan.
 
Bivši gradonačelnik Teherana će ipak ostati u zatvoru jer je osuđen na dve godine zatvora zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja. Za sada se još ne zna da li će smrtna kazna biti preinačena u doživotni zatvor.
 
Njegov drugi brak sa mnogo mlađom ženom izazvao je skandal u iranskom društvu jer se oženio drugi put bez razvoda sa prvom suprugom što je po iranskom zakonu dozvoljeno. Međutim u Iranu poligamija nije dobro viđena iako Nadžafi tada nije prekršio zakon.
 
Nadžafi je poznati matematičar i univerzitetski profesor, koji je bio ekonomski savetnik predsednika Irana Hasana Rohanija i kasnije ministar prosvete.
 
Izabran je za gradonačelnik Teherana u avgustu 2017. ali je podneo ostavku u aprilu 2018. nakon što su ga konzervativci kritikovali zbog prisustva na plesnoj predstavi učenica jedne škole.
  • Iznenadjen?

    14.08.2019 15:56
    Tamo zene vrede manje od jedne koze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.