Zatvorene ulice oko Notr Dama zbog visoke koncentracije olova i obrušavanja kamenja

Pariske vlasti zatvorile su ulice koje okružuju katedralu Notr Dam nakon što je na tom području zabeležena visoka koncentracija olova.
Ova odluka je doneta i nakon što je nekoliko kamena palo sa plafona katedrale, saopštilo je tamošnje Ministarstvo kulture.
 
Zvaničnici ističu kako je do obrušavanja došlo usled visokih temperatura, a u Ministarstvu su pozvali da se ulože dodatni napori kako bi se sprečila veća šteta.
 
Čišćenje unutar same katedrale obustavljeno je prošlog meseca iz bezbednosnih razloga, a aktivisti i stanovnici optužili su vlast da potcenjuje pretnju trovanjem olovom. 
 
Stotine tona olova rastopilo se u požaru koji je uništio metalni i drveni krov katedrale. Vlasti su pokrenule više operacija kao što su čišćenje škola u susedstvu i lokalnih ulica i označavanje posebne zone za dekontaminaciju za stručnjake koji rade u katedrali.
 
Očekuje se da će za dekontaminaciju biti potrebno tri nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet