VIDEO: Bombaš-samoubica se razneo na svadbenom slavlju, ubio 63 i ranio 182 osobe

Bombaš samoubica je juče uveče u napadu u avganistanskom glavnom gradu Kabulu na svadbenom slavlju ubio 63, a ranio 182 osobe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Talibani su negirali odgovornost za tu eksploziju u svadbenoj dvorani na zapadu Kabula, u manjinskom šiitskom susedstvu prepunom ljudi koji su slavili.
 
Napad je usledio dok talibani i SAD pokušavaju da pregovaraju o povlačenju američkih snaga iz Avganistana u zamenu za posvećenost talibana bezbednosnim i mirovnim pregovorima s vladom koju podržava SAD.
 
Pre te samoubilačke eksplozije, u petak se u Pakistanu dogodio bombaški napad na džamiju u kojem je ubijen brat talibanskog vođe Haibatulaha Akhundzadam. U tom napadu su poginule četiri osobe, oko 20 ih je ranjeno, a za to niko nije preuzeo odgovornost.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet