Predsednik Češke u septembru u Beogradu

Predsednik Češke Miloš Zeman sprema se za jesen u znaku Zapadnog Balkana, pošto sredinom septembra u pratnji delegacije privrednika dolazi u trodnevnu posetu Srbiji, a zatim u oktobru kraj Praga organizuje samit šefova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana.
Predsednik Češke u septembru u Beogradu
Foto: Pixabay
U zvaničnu državnu posetu Srbiji, koja, kako je najavljeno, ima pre svega ekonomski karakter, pošto predsednika prate i češki privrednici, Zeman odlazi 10. septembra, a u Beogradu će boraviti do 12. septembra.
 
U okviru predsedavanja Češke Višegradskom grupom, 2. i 3. oktobra u predsedničkom zamku Lani Miloš Zeman organizuje samit predsednika Poljske, Češke, Slovačke i Madjarske kojima će se 3. oktobra pridružiti i šefovi zapadnobalkanskih država.
 
U zamak Lani pozvani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Slovenije Borut Pahor i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, kazao je Zemanov savetnik za spoljnu politiku Rudolf Jindrak češkoj agenciji ČTK.
 
Kao glavne teme samita najavljeni su odnosi Evropske unije i Zapadnog Balkana, i razvoj u EU posle majskih izbora za Evropski parlament.
 
U Srbiji je predsednik Zeman bio 2014. godine i tada je izrazio nadu da će dočekati ulazak Srbije u EU.
 
  • /

    19.08.2019 22:56
    /
    aman bre, ovaj je cisti rusofil. one demonstracije su bile protiv njega i ministra policije koji je bio tamo i tokom sssra
    popularan je kao makron.

    udba je stvarno izgubila kompas sa onima koji dolaze u srbiju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.