Tramp otkazao posetu Danskoj jer neće da mu proda Grenland

Kada je pre nekoliko dana američki predsednik Donald Tramp izjavio da će ponuditi Danskoj da kupi Grenland svi su mislili da se šali. Njegovi najnoviji tvitovi govore da se ozbiljno naljutio.
"Danska je posebna zemlja sa sjajnim ljudima, ali posle izjave premijerke Mete Frederiksen da ne namerava da razgovara o prodaji Grenlanda, odlažem naš susret planiran za dve nedelje."
 
 
Ovako je Donald Tramp u tvitu reagovao na poruku danske premijerke da ta država nema nameru da proda ogromno ledeno ostrvo, koje ima široku autonomiju, ali je pod suverenitetom Danske.
 
Donald Tramp je prošle nedelje izjavio da bi kupovina Grenlanda od Danske bio značajan strateški potez za SAD i da on to suštinski vidi kao običnu kupovinu nekretnine. Svet je ovu izjavu primio sa nevericom i njome su se više bavili satiričari nego ozbiljni analitičari.
 
Ipak, premijerka Danske Mete Frederiksen poručila je da Grenland nije na prodaju jer, pre svega, nije Danski.
 
"Grenland pripada Grenlanđanima. Zaista se nadam da on to nije mislio ozbiljno", izjavila je u nedelju tokom posete Grenlandu.
 
Odgovor je stigao brzo. Najpre je Donald Tramp tvitnuo sliku naselja na Grenlandu u koje je fotošopirao Tramp kulu iz Las Vegasa uz komentar da obećava da tako nešto neće napraviti na Grenlandu.
 
 
I taman kada su svi mislili da je u pitanju državnička šala, u utorak kasno uveče stigli su tvitovi u kojima Tramp najavljuje da otkazuje posetu Danskoj, planiranu za početak septembra.
 
"Hvala premijerki na otvorenosti, uštedela je mnogo vremena i Danskoj i Sjedinjenim Državama. Iščekujem novi termin za naš susret u budućnosti."
 
Bela kuća zvanično je potvrdila da se poseta Danskoj odlaže.
  • ex Pezos

    22.08.2019 07:57
    PITANJE ???
    Napravio je gresku sto je ponudu za trgovinu poslao Zemlji sa ozbiljnim i odgovornim politicarima.
    Treba da ponudi "nasima" .Ovde moze da kupi sto pozeli , i to vrlo povoljno , mozda i po damping ceni !
  • ex chapman

    21.08.2019 10:38
    @drr
    Tramp se samo pravi lud. vrlo je inteligentan, ali i svestan da prosečan Amerikanac (i uopšte prosečan čovek) ne voli inteligentne, razumne, pristojne... više vole klovnove koji ih svaki dan šokiraju, zabavljaju isl. to je "pravi muškarac" - arogantna neznalica koja uvek odiše manjom ili većom dozom potisnute agresivnosti, kojoj povremeno dozvoljava da izbije na površinu! "snažan čovek od akcije" čvrsto ubeđen u ono što govori i radi, iako svaki čas menja i stavove i ponašanje!
  • Deka

    21.08.2019 09:40
    Svašta
    Mora da su se jako potresi zbog toga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.