Piloti "Rajanera" štrajkuju, ali lete

Piloti kompanije "Rajner" su počeli dvodnevni štrajk u Velikoj Britaniji, ali je kompanija saopštila da to nema uticaja na njene letove.
Piloti "Rajanera" štrajkuju, ali lete
Foto: Pixabay
Članovi britanskog sindikata "Balpa" odlučili su o štrajku u četvrtak i petak, kao i od 2. do 4. septembra.
 
Zahtevi uključuju plate, penzije i naknade za majke.
 
"Rajaner" se zahvalio "svim pilotima u Velikoj Britaniji koji su odlučili da rade na osiguravanju letova i putovanja klijenata i njihovih porodica tokom ovog produženog vikenda" - ponedeljak će tamo biti praznik.
 
Irska kompanija za jeftine avio-letove pokušala je da blokira štrajk, ali londonski Viši sud odbio je žalbu u sredu.
 
Sud je u Irskoj je, međutim, blokirao tamošnji štrajk. "Kabinsko osoblje" "Rajanera" već pet dana štrajkuje u Portugaliji, ali to ima samo minimalan uticaj na letove, jer je tamošnja vlada naredila održavanje saobraćaja.
 
Drugi, desetodnevni štrajk osoblja će septembra biti u Španiji.
 
"Rajaner" je pod pritiskom pošto je krajem jula objavio nameru da otpusti 900 od 13.000 zaposlenih i da zatvori neke svoje operativne baze zbog odlaganja isporuke aviona "boing 737 maks" koji su svi prizemljeni zbog dve nesreće.
  • Marina Ilic

    23.08.2019 07:56
    Viska ulica 12
    Nikad vise sa njima. Prevaranti. Kupili smo 3 karte iz Bristola do Dublina i dalje do Londona do Osijeka. Niti jedan let nije krenuo na vreme od pocetka i nismo stigli na ostale letove. Nisu nam ni odgovorili morali smo da kupimo jos 2 karte nove. Nikad vise. Prevara organizirana sa kasnjenjem kao tehnicki razlozi i do 3 sata nemoramo da vam vracamo pare ili dajemo nove karte. Kad mi je avion otkazan iz HKonga za Amsterdam KLM mi je sam uplatio 600 eura odstete na racun u banci ove godine u februaru. Ovi su organizirani jer kad jedan avion ne krene vani cekaju lesinari njihovi da te voze busom kojeg platis naravno do hotela koji su tako nabili cene u okolici aerodroma po 100 funti noc...pazite se ovih Irskih go.ana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet