Gradonačelnik malog grada u Hrvatskoj ima sedam savetnika za turizam

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk (HDZ) ima čak sedam savetnika za turizam.

Zaprešić, grad nedaleko od Zagreba, prema popisu stanovništva iz 2011. godine ima 25.223 stanovnika, a lani ga je posetilo manje od osam hiljada turista, piše Indeks.hr.

Još je fascinantniji podatak da je Zaprešić u periodu kad nije imao sedam savetnika za turizam imao bolje turističke brojke nego nakon osnivanja tog saveta, što dovoljno govori o učinkovitosti gradonačelnikovih sedam savetnika za turizam.

Sednice se održavaju jednom mesečno, a Savet je, kažu, osnovan 2018. godine kao "radno telo koje predlaže mere i aktivnosti usmerene ulaganjima u razvoj turizma, daje mišljenja i predloge o pojedinačnim razvojnim projektima, predlaže koncept i politiku razvoja pojedinih selektivnih oblika turizma i podsticajne mere za njihov razvoj ili unapaeđenje te surađuje s gradskim upravnim telima i ustanovama s ciljem potenciranja i osiguravanja uslova za razvoj turizma".

Opširnije na sajtu Index.hr

  • @ista bagra

    24.08.2019 19:04
    Ми стварно нисмо исти народ
    Партократија, непотизам и корупција постоје у целом свету, само што остали то крсте као препоруке и лоби. И то је сасвим у реду (иако није популарно то рећи) док постоји позитивна селекција.
  • jovan2

    24.08.2019 18:31
    Treba sacekati desetogodisnje rezultate savijeta pa se tek onda moze dati ocena uspijeha.
  • ljubitelj bureka

    24.08.2019 18:10
    -U cemu je razlika izmedju Srba i Hrvata ?
    -Nema je .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet