Uragan Dorijan sve bliži Bahamima, sledi evakuacija stanovništva

Uragan Dorijan približava se severnom delu Bahama kao oluja 4. kategorije sa udarima vetra od 240 kilometara na sat.
Premijer Bahama Hubert Minis rekao je da je 73.000 ljudi ugroženo olujom i upozorio stanovnike manjih ostrva da se evakuišu.
 
Hoteli su zatvoreni, a mnogi stanovnici su potražili sklonište u crkvama, školama i drugim objektima u iščekivanju udara uragana kasnije tokom dana.
 
Dorijan je trenutno udaljen oko 450 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi.
 
Milioni stanovnika od Floride do Karoline su na oprezu zbog dolaska uragana, dok meteorolozi upozoravaju da bi Dorijan mogao da izazove opasne poplave čak i ako ne bude direktno udario u kopno.
 
Gradonačelnik Majamija Fransis Suares proglasio je vanrednu stanje u subotu popodne zbog eventualne pretnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).