Prekid rada parlamenta u Velikoj Britaniji do 14. oktobra

Vlada premijera Borisa Džonsona potvrdila je da će suspendovati britanski parlament do 14. oktobra.
Prekid rada parlamenta u Velikoj Britaniji do 14. oktobra
Foto: Pixabay
Džonson je ranije rekao da će poslati britanske poslanike kući ove nedelje. Suspenzija ograničava Parlament da blokira izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma.
 
Džonson insistira da Velika Britanija mora da napusti EU do 31. oktobra sa ili bez sporazuma.
 
Poslanici su pokušali da zaustave Bregzit bez sporazuma, a neki su suspenziju označili kao "državni udar".
 
Iako je tokom svoje duge vladavine nastojala da se ne meša u politiku, britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je ranije zahtev vlade da prekine rad parlamenta u vreme sve veće krize oko Bregzita. Taj potez nije bio neočekivan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.