Bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročanji novi komesar EU za proširenje

Bivši ministar pravde Mađarske Laslo Tročanji biće novi evropski komesar za susedstvo i proširenje, objavila je danas Evropska komisija.
Bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročanji novi komesar EU za proširenje
Foto: Pixabay
Predstavljajući u Briselu svoj tim i novu strukturu Komisije, nova predsednica EK Ursula fon der Lajen rekla je da nova Evropska komisija odražava prioritete i ambicije postavljene u političkim smernicama.
 
Evropske komesare Ursule fon der Lajen treba da potvrdi i Evropski parlament pre nego što 1. novembra preuzmu dužnost.
 
Novi koledž imaće osam potpredsednika, uključujući visokog predstavnika za spoljnu politiku Žozepa Borela.
 
Duplu funkcije imaće tri potpredsednika, koji će biti i komesari i potpredsednici zaduženi za ključne teme agende Urusule fon der Lajen. To su Frans Timermans, Margrete Vestager i Valdis Dombrovskis.
 
Potpredsednica Komisije će biti i Hrvatica Dubravka Šuica koja će se baviti demokratijom i demografijom. Šuica će takođe voditi u ime Komisije rad na Konferenciji o budućnosti Evrope.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet