Godišnjica napada na SAD, nova lista grupa koje su pod sankcijama

SAD su saopštile, uoči obeležavanja 18. godišnjice napada 11. septembra, da uvode sankcije velikom broju grupa koje smatraju terorističkim.
Među tim grupama su i palestinska grupa Hamas i iranska Revolucionarna garda.
 
"Na udaru sankcija je 15 lidera, osoba i entiteta povezanih sa grupama kao što su Hamas, Al Kaida, Islamska država i iranska Revolucionarna garda", navodi se u saopštenju američkog ministra finansija Stivena Mnučina.
 
Mnučin je istakao da Trampov modernizovani izvršni nalog za borbu protiv terorizma pojačava ovlašćenja SAD kada su meta sankcija finansije terorističkih grupa i njihovih lidera.
 
Sankcije podrazumevaju da će imovina onih na koje se odnose u SAD biti blokirana, a američkim državljanima se zabranjuje poslovanje sa tim osobama.
  • Boris Korda

    11.09.2019 10:15
    Viska ulica 12
    Budala zna da je nemoguce zgradu koja je sastavljena od zakovica i celika ovako srusiti 1 avionom. Sve to je CIA uradila isto kao sto je od 51 dalje unsitavala nase fabrike od Iskre, Kabel NS, Energoinvest, Uljanik, Industrogradnja, Viadukt, Dalekovod, Jesenice, Litostroj itd...sve zabilezeno kome su davali pare od spijuna nasih izdajica. Ajde zabij avion u ovakav neboder u sekundi ispari kerozin a da se topi celik treba hiljade stepeni a njima se kao sve istopilo dok je doslo do zemlje. hahahaha Isto kao sto je moja cerka rekla: kad su Amerikanci bili na mesecu? Ja reko; Nikad. A ona pa da sa svom ovom novom tehnologijom a ne onda 1963 niko jos nije bio...od onda. CIA i NATO najveci teroristi na svetu zajedno sa USA ARMY.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.