Gradi se mauzolej za Mugabea, sahrana za mesec dana

Sahrana bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea biće odložena za najmanje mesec dana dok se ne izgradi poseban mauzolej kod spomenika nacionalnim herojima.
Odluka o gradnji mauzoleja za Mugabea preminulog 6. septembra usledila je nakon konsultacija izmedju porodice bivšeg predsednika i vlasti.
 
Mugabeov nećak Leo Mugabe izjavio je da će biti potrebno oko 30 dana za gradnju mauzoleja i da neće biti sahrane dok se to ne završi. Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva potvrdio je te planove.
 
Za sada nije jasno da li se otkazuju sve pogrebne ceremonije, pošto je ranije bilo predvidjeno da sutra bude održana ceremonija na kojoj je najavljeno učešće brojnih svetskih zvaničnika, a Srbiju predstavlja šef diplomatije Ivica Dačić.
 
Robert Mugabe, kontroverzni predsednik i nacionalni heroj oslobodjenja Zimbabvea od kolonijalne vladavine, preminuo je u 96. godini. Vladao je 37 godina.
  • Staljin

    14.09.2019 09:38
    Staljin
    Mugabe legendo ni mrtav im nedas mira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.