Trajekti u Grčkoj staju u utorak

Radnici grčkih trajektnih kompanija organizuju jednodnevni štrajk u utorak, 24. septembra.
Trajekti u Grčkoj staju u utorak
Foto: Pixabay
Panhelenska federacija mornara najavila je da će trajekti ostati u lukama 24 sata počevši od 6 časova ujutru 24. septembra.
 
Razlog za takvu odluku je predlog zakona o sindikatima koji će Ministarstvo za industriju i razvoj podneti tog dana parlamentu i kojim će pravo na štrajk biti umanjeno.
 
Udruženje grčkih pomorskih prevoznika putnika, međutim, tvrdi da se taj zakon ne odnosi na grčke mornare i zbog toga ih je pozvalo da preispitaju svoju odluku. Posebno zbog činjenice da štrajk, u vreme turističke sezone, izaziva ozbiljne probleme u transportu putnika, posebno onih iz inostranstva.
 
Grčki mornari su i na početku sezone održali jednodnevni štrajk uz zahtev da im se povećaju plate. 
 
Putnici čije linije u utorak, 24. septembra, budu otkazane usled štrajka, imaće pravo da traže nazad novac za karte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.