Izbori u Avganistanu počeli eksplozijom

Najmanje 15 osoba je danas ranjeno u bombaškom napadu na džamiju u Kandaharu, gradu na jugu Avganistana, gde se danas održavaju predsednički izbori.
Lekar iz kandaharske bolnice je rekao da su među povređenima policajac, nekoliko izbornih zvaničnika i ljudi koji su došli da glasaju. Prema njegovim rečima, tri ranjene osobe su u kritičnom stanju.
 
Eksplozija se dogodila samo sat vremena nakon što su glasači počeli da se okupljaju na biralištu. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.
 
Predsednički izbori u Avganistanu održavaju se u atmosferi nesigurnosti i straha od napada talibana, koji su zapretili da će nasiljem odvratiti građane od izlaska na birališta. Posle pretnji talibana susedni Pakistan je zatvorio granične prelaze sa Avganistanom.
 
Prema najavama, biće angažovano 100.000 pripadnika snaga bezbednost. Međutim, u oblastima gde se ne može garantovati sigurnost zbog pretnji talibana, više stotina birališta će ostati zatvorena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet