Ustavni sud BiH ukinuo smrtu kaznu u Republici Srpskoj

Ustavni sud BiH odlučio je o ukidanju smrtne kazne u Republici Srpskoj i nadležnima dao rok od tri meseca za brisanje te odredbe iz Ustava RS.
Ustavni sud BiH ukinuo smrtu kaznu u Republici Srpskoj
Foto: Pixabay
Ustavni sud BiH je takvu odluku doneo prihvatajući apelaciju Kluba Bošnjaka u Veću naroda Srpske za ocenu ustavnosti člana 11 stav 2 Ustava Republike Srpske.
 
Predsednik Ustavnog suda BiH, Zlatko Knežević, izjavio je da je odlukom tog suda ta odredba o smrtnoj kazni praktično prestala da postoji, a da nadležni imaju rok od tri meseca da je izbrišu iz Ustava.
 
Knežević je rekao i da su sudije jednoglasno odbacile zahtev 15 poslanika Predstavničkog doma PS BiH za ocenu ustavnosti Zakona o drumskom saobraćaju Srpske koji su smatrali da Srpska nema pravo da izdaje licence za drumski saobraćaj jer je ta oblast regulisana istovetnim zakonom na nivou BiH.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet