Profesorka u banjalučkoj gimnaziji dozvolila unošenje luka i strele u školu, učenik probio staklo kola

Profesorki banjalučke Gimnazije M. M. biće izrečena kaznena mera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strele u školu, kao i korišćenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici.
Profesorka u banjalučkoj gimnaziji dozvolila unošenje luka i strele u školu, učenik probio staklo kola
Foto: Pixabay
"Profesorka je kao razredni starešina dopustila unošenje i korišćenje sportskog rekvizita na čas. Razlog, kako je navela, jeste povratak zaboravljenih tradicionalnih sportova. Nažalost, prilikom gađanja, jedan učenik je promašio metu i pogodio suvozačevo staklo na automobilu na ulici", pojasnila je direktorka škola Vita Maleševićeva za "Nezavisne".
 
Prema njenim rečima, posle ovog događaja je na lice mesta došla policija, te su profesorka i žena koja je upravljala oštećenim automobilom napravile sporazumni dogovor.
 
"Nemamo zapisnik, niti je policija ulazila u školu, niti nas je obavestila. Mi smo to saznali s neke druge strane i onda smo krenuli u proceduru izricanja kazne profesorki koja je prekršila neka pravila koja važe u školi", istakla je Maleševićeva.
 
Kako je dodala, žena koja je upravljala automobilom se nije javila u školu, nego je, kako ističe, napravila dogovor s profesorkom van škole. Napomenula je da je škola u prisustvu predsednika Sindikalne organizacije Gimnazije Banjaluka krenula u postupak izricanja mere za postupanje radnika i dešavanja u dvorištu škole, te da o tome postoji zapisnik sa sastanka.
 
U Ministarstvu prosvete i kulture RS su kazali da su zaprimili anonimnu dojavu i zatražili informaciju od rukovodstva Gimnazije Banjaluka o ovom događaju. U PU Banjaluka su kazali da su 30. septembra postupili po zaprimljenoj prijavi.
 
"S obzirom na to da oštećena nije stavila predlog za krivično gonjenje, a što je u obavezi po zakonu za krivično delo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, nije bilo daljeg postupanja policijskih službenika", istakli su u Upravi.
 
Na adresu redakcije "Nezavisnih novina" je stiglo anonimno pismo u kojem pošiljaoci tvrde da je jedan učenik na zahtev profesorke u školu doneo veliki profesionalni luk i strelu.
 
"Ta profesorka je sa časa izvela đake da vežbaju ispucavanje iz luka u dvorištu škole. Jedan učenik je ispucao strelu, koja je otišla preko ograde i pogodila auto jedne gospođe na ulici. Strela je probila staklo i zabila se u sedište", navedeno je u pismu.
 
Dodaje se da se slučaj ne sme zataškavati jer je neko mogao da nastrada.
  • /

    13.10.2019 22:17
    /
    i onda smo mi ovde ovakvi i onakvi

    kako je ta meta bila postavljena da je strela stigla do kola ili jos bolje: koliki je taj promasaj bio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet