Trudo nosio pancir na predizbornom skupu zbog bezbednosnih pretnji

Kanadski premijer Džastin Trudo nosio je pancir na predizbornom mitingu, nakon što je njegov izborni štab primio bezbednosnu pretnju.
Na fotografijama agencije Rojters sa skupa u gradu Misisoga, u provinciji Ontario, vidi se da Trudo ispod košulje nosi zaštitni prsluk.
 
Premijera su na bini okružili policajci sa rancima, prvi put od početka šestonedeljne predizborne kampanje za parlamentarne izbore 21. oktobra.
 
CBC je citirao neimenovani izvor iz Trudoove Liberalne partije koji je rekao da je premijer obukao pancir nakon što je primljena pretnja.
 
Trudo, koji je zakasnio na skup 90 minuta, održao je govor bez incidenata.
 
Njegova supruga Sofi trebalo je da ga najavi, ali se to nije dogodilo.
 
Trudo je na kraju skupa kao i obično ušao među okupljene kako bi se rukovao i slikao sa njima, ali je ovog puta bio okružen pripadnicima obezbeđenja.
 
Takve scene su nezabeležene u skorijoj istoriji Kanade, koja je uglavnom mirna, navodi Rojters.
 
Za razliku od SAD, gde su od 1865. godine ubijena četiri predsednika, u istoriji Kanade skoro da nema ozbiljnog poličkog nasilja.
 
Izuzetak je događaj iz 1970. godine, kada je radikalna grupa koja je tražila nezavisnost Kvebeka otela i kasnije ubila zamenika premijera te kanadske provincije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.