Benzin jeftiniji u Crnoj Gori, nove cene i u Zagrebu

Litar benzina u Crnoj Gori od jutros je jeftiniji za tri centa.
Benzin jeftiniji u Crnoj Gori, nove cene i u Zagrebu
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, jeftiniji su litar eurosupera BMB 98, BMB 95 kao i litar lož ulja, što znači da će u narednih 15 dana cena ovih goriva biti 1,35, odnosno 1,31 evra, prenosi "CdM".
 
Kako se navodi, u ovom obračunskom periodu cena evrodizela se neće menjati, pa će litar i dalje koštati 1,26 evra. Litar lož ulja u veleprodaji od danas je 1,20 evra.
 
"Naredni obračun će se obaviti 28. oktobra, a eventualno izmenjene vrednosti naftnih derivata važiće od 29. oktobra", navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Nove su cene goriva na benzinskim pumpama i u Hrvatskoj. Benzin je od jutros je jeftiniji. S prošlonedeljne cene od 10,162 kune za litru, od danas prosečna cena iznosi 10,051 kune.
 
Poskupela su dizel goriva, te danas litar prosečno košta 9,846 kuna, (prošle nedelje cena je bila 9,799).
 
Plinsko ulje košta 5,328 (prošle nedelje 5,242 kune), a autogasu je cena 4,376 (prošle nedelje 4,381).
  • Vlada

    16.10.2019 07:17
    Samo kod nas, kad god se nesto desi, eto ti onog Mićovića pumpadziju, kako se ubija da objasni kako gorivo MORA da poskupi, a cim se situacija stabilizuje, nigde nikog da objasni kako sada treba, ne da pojeftini, nego samo da se cena VRATI na predhodni nivo pre njihovog "poremecaja na trzistu". A svako poskupljenje se ugradi u maloprodajne cene svega i svacega i tako ostane zauvek. I posle se cudimo zasto ljudi BEŽE odavde glavom bez obzira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet