Nemačka od marta uvodi obaveznu vakcinaciju protiv malih boginja

Nemački Bundestag počeo je savetovanja o zakonskim promenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske dece protiv malih boginja.
Nemačka od marta uvodi obaveznu vakcinaciju protiv malih boginja
Foto: Pixabay
"Moja želja je da nijedno dete više ne oboli od malih boginja i da niko ne umre od posledica te bolesti", rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Tomas Gebard.
 
On je naveo da bi trebalo da 95 odsto građana bude vakcinisano protiv malih boginja.
 
Zakonske promene predviđaju da od marta sledeće godine roditelji prilikom upisa dece u škole i vrtiće moraju podneti i dokaz o vakcinisanju deteta protiv malih boginja.
 
Za nepoštovanje obaveze predviđena je kazna od 2.500 evra.
 
Jedina parlamentarna stranka koja ne podržava uvođenje obveze vakcinisanja je desnopopulistička Alternativa za Nemačku (AfD).
  • RyR

    21.10.2019 08:57
    Sta kazu domaci nobelovci ?
  • Sumnjam

    21.10.2019 08:51
    Eh, kada bi to bila samo i jedino vakcina od malih boginja.
    A potrebne su godine, da se sazna istina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet