Podignute optužnice protiv četiri osobe zbog ubistva novinara Kucijaka

Slovačko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice.
Podignute optužnice protiv četiri osobe zbog ubistva novinara Kucijaka
Foto: Pixabay
Među četiri optužene osobe je i navodni organizator ubistva, biznismen koga su tužioci ranije identifikovali kao Marijana K. 
 
Slučaj ubistva Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove 21. februara 2018. u njihovom domu izazvao je masovne proteste i političku krizu koja je dovela do pada vlade Roberta Fica i smenjivanja direktora policije.
 
Slovačke vlasti veruju da je ubistvo Kucijaka i Kušnirove naručeno zbog njegovog istraživanja moguće korupcije u vladi. Tužioci su ranije naveli da je za ubistvo plaćeno 70.000 evra.
  • Vidoviti Limanac

    22.10.2019 07:28
    Vidim u budućnost....
    Evo i naša ubistava i pokušaji ubistava novinara su gotovo razrešeni, samo što ne saznamo ko i zašto....
    Takođe samo što nismo rešili ubistva gardista.
    A korupciju ni ne računam, toliko smo je iskorenili da maltene više ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet