Trudo pobedio uprkos padu popularnosti

Kanadski premijer Džastin Trudo ostaće na vlasti, ali sa manjinskom vladom kojoj će biti potrebna podrška manje leve stranke, pokazuju zvanični rezultati nakon teške političke borbe koju su pratili skandali.
Liberali su osvojili ili bili vodeći na 156 od 338 mesta, prema izveštajima koji stižu iz Kanade. To je znatno manje u odnosu na 170 mandata koliko je potrebno za većinsku vladu.
 
Trudou, koji je vlast preuzeo 2015. kao harizmatični lider koji obećava "svetao put", popularnost je počela da opada nakon što su se pojavile kompromitujuće fotografije iz mladosti i slučaj korupcije. Zbog toga će sada biti prinuđen da se osloni na Novu demokratsku stranku kako bi obezbedio većinu u parlamentu.
 
Iako je NDP imao razočaravajuću noć, budući da je broj mandata koji je osvojila ta stranka znatno manji u odnosu na izbore 2015. godine, ova partija bi mogla da ima značajan uticaj na Trudoovu buduću vladu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.