Bela kuća otkazuje pretplatu na Njujork tajms i Vašington post

Bela kuća više neće biti pretplaćena na "Vašington post" i "Njujork tajms", posle ocene američkog predsednika Donalda Trampa da su ti listovi "nepošteni" prema njemu, a Bela kuća je istovremeno pozvala i sve savezne službe da otkažu pretplatu na ta dva lista.
Bela kuća otkazuje pretplatu na Njujork tajms i Vašington post
Foto: Pixabay
Portparolka Bele kuće Stefani Grišam saopštila je da će ukidanje pretplate biti "značajna ušteda za poreske obveznike od stotina hiljada dolara".
 
Odluka je usledila nakon nedavne Trampove najave da će Bela kuća okončati pretplatu na ta dva lista koja su česta meta kritika američke administracije zbog odnosa prema predsedniku.
 
"Njujork tajms je lažni list, ne želimo ga više u Beloj kući. Verovatno ćemo ukinuti pretplatu na te novine i na Vašington post", rekao je Tramp u ponedeljak. CNN navodi da nije poznato koliko je saveznih službi pretplaćeno na ta dva lista, niti koliko se državnih sredstava troši na pretplatu.
 
Tramp nije prvi predsednik koji bojkotuje novine, pošto je Džon Kenedi otkazao pretplatu na "Njujork herald tribjun" zbog navodne pristrasnosti, ali je Bela kuća kasnije obnovila pretplatu.
  • Novosadjanin

    25.10.2019 16:42
    a sta drugo
    Nećete verovati,pretplatili se na INFORMER a sa PINK-om još traju pregovori jer se umešao Marić sa HAPPY tv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).