Morales ubedljivo pobedio u prvom krugu, pojavile se tvrdnje da su izbori namešteni

Predsednik Bolivije Evo Morales ubedljivo je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora, osvojivši 47,07 glasova, dok je bivši predsednik Karlos Mesa dobio 36,51 odsto glasova, pokazuju konačni rezultati glasanja.
Medjutim, pojavile su se tvrdnje da su izbori namešteni jer je prebrojavanje glasova zaustavljeno na 24 časa.
 
Mesa je zatražio drugi krug izbora, kao i SAD, Brazil, Argentina i Kolumbija, a Morales je rivale optužio za organizovanje državnog udara. S druge strane, Meksiko je čestitao Moralesu na pobedi.
 
"Vlada Meksika čestita Moralesu na njegovoj pobedi i želimo mu najveći uspeh u narednom mandatu", poručio je na Tviteru zamenik ministra spoljniih poslova Meksika za Latinsku Ameriku Maksimilijano Rejes Zuniga.
 
Portparolka izborne komisije Bolivije rekla je da je 0,01 odsto glasova poništeno u reginu Beni i da je tamo novo glasanje zakazano za novembar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).