Ruskinja Marija Butina puštena iz zatvora u SAD

Ruskinja Marija Butina, optužena u SAD za pokušaj infiltriranja u američke političke krugove, izašla je danas iz zatvora, saopštila je savezna američka zatvorska služba.
Ruskinja Marija Butina puštena iz zatvora u SAD
Foto: Pixabay
Butina, koja treba odmah da se vrati u Rusiju, uhapšena je u julu 2018. godine i osuđena na 18 meseci zatvora. Optužena je za "zaveru" u cilju promovisanja ruskih interesa.
 
Ona je jedina ruska državljanka osuđena u okviru istrage o ruskom mešanju u američku unutrašnju politiku. Butina je imala veze sa uticajnim Nacionalnim udruženjem za oružje (NRA) tako da je mogla da stupi u kontakt sa Donaldom Trampom i jednim njegovim sinom pre predsedničkih izbora u SAD.
 
Butina (30) bila je u zatvoru u Floridi i odmah po njenom oslobađanju predata je imigracionoj policiji pošto će biti proterana iz SAD i vraćena u Rusiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).