VIDEO: Arnold Švarceneger i Lebron Džejms među evakuisanima zbog požara u Kaliforniji

Širom Kalifornije i dalje besne požari zbog kojih je u toj saveznoj američkoj državi proglašenio vanredno stanje, a među desetinama hiljada evakusanih su i holivudski glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger i košarkaška zvezda LA Lejkersa Lebron Džejms.
Više od milion domova i poslovnih objekata ostalo je bez struje pošto je veliki požar izbio u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu u blizini muzeja Geti u Los Anđelesu.
 
Hiljadama ljudi iz nekih od najbogatijih četvrti je naređeno da se evakuišu, među kojima su i Švarceneger i Džejms.
 
 
Požar u Los Anđelesu se brzo širi i zahvatio je više od 200 hektara u brdima oko jednog od glavnih autoputeva. Izgorelo je najmanje pet kuća, a očekuje se da će taj broj da raste, ali povređenih nema.
 
U severnom delu Kalifornije, zbog snažnih naleta vetra, hiljade vatrogasaca i dalje ne mogu da ugase najveći požar u tom području - takozvani Kinkejd požar, a lokalne vlasti naredile su evakuaciju gotovo 200 hiljada ljudi.
 
  • Новосађанин

    29.10.2019 10:05
    Забринут сам
    Како могу да им пошаљем ћебад, воду и основна средства за хигијену?
  • Piško

    29.10.2019 09:24
    ...
    Izdrži, sirotinjo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet