Džonson: Vanredni izbori jedina mogućnost

Britanski premijer Boris Džonson počeo je danas kampanju za izbore 12. decembra, optuživši opoziciju da blokira Bregzit.
"Ne želim vanredne izbore, i niko nije srećan zbog izbora u decembru, ali došli smo do tačke na kojoj više nemamo izbora", rekao je Džonson novinarima ispred Dauning strita 10.
 
Prema njegovim rečima, britanski poslanici su "više puta odbijali da sprovedu Bregzit i poštuju rezultat referenduma".
 
Džonson je kritikovao lidera opozicionih laburista Džeremija Korbina, tvrdeći da se Korbin "stavio na Putinovu (ruskog predsednika Vladimira) stranu" nakon trovanja nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Solzberiju.
 
Britanski premijer je nešto ranije danas Korbina uporedio sa nekadašnjim sovjetskim liderom Josifom Staljinom, optuživši ga da planira "bezobrazno podizanje poreza" koje bi uništilo britanski prosperitet i rekavši da Laburistička partija napada bogate Britance "s uživanjem i osvetoljubivošću kakvi nisu viđeni od Staljinovog progona kulaka".
 
Korbin je Džonsonove ekonomske planove ocenio kao "tačerizam na steroidima". Kampanja vladajućih konzervativaca nije baš najbolje počela, pošto je ministar za Vels Alun Kerns podneo ostavku nedugo pre Džonsonovog obraćanja.
  • Branko

    06.11.2019 22:28
    Nismo mi te srece da odete, naci ce oni nacina da ignorisu rezultat referenduma i jos naprave budale od tih koji su glasali za Bregzit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.