Američki avion slučajno ispustio bombu bez punjenja nad Japanom

Američki borbeni avion F-16 slučajno je ispustio bombu bez eksplozivnog punjenja, odnosno betonsku bombu, tokom trenažnog leta u japanskoj prefekturi Aomori, rekao je danas generalni sekretar kabineta Jošihide Suga.
"Zahtevali smo da se SAD potrude da izbegnu slične incidente", istakao je Suga, napominjući da je Vašington ukoren zbog ovog incidenta.
 
Prema ranijim izveštajima, F-16 je bacio betonsku bombu izvan zone trenažnih letova, a žrtava nije bilo.
 
Manji incidenti s avionima u porastu su Japanu poslednjih godina, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost kod građana. Ovi incidenti su često povezani sa američkim avionima raspoređenim u Japanu, ali ponekad uključuju Oružane snage Japana ili Japanske obrambene snage.
  • Mislilac

    07.11.2019 15:32
    Slučajno
    Oni sve slučajno sa kolateralnom štetom!!!
  • junik

    07.11.2019 13:26
    pazi bomba
    Ne treba da sad Japan pomisli da ih ovi ne vole, to je samo rutinski, iz navike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet