Na protestima u Hong Kongu poginuo student

Student univerziteta u Hong Kongu Čau Ts-Lok, koji je pao sa garaže nakon što je policija ispalila suzavac tokom sukoba sa antivladinim demonstrantima, preminuo je jutros.
Bolnička uprava saopštila je da je 22-ogodišnjak podlegao povredama.
 
Demonstranti su tražili pravdu za poginulog studenta i optužili nekoliko policijskih zvaničnika, nazivajući ih ubicama.
 
"Njegova smrt je podsetnik da ne možemo odustati", rekao je jedan demonstrant na lokalnoj televiziji.
 
Iako nije utvrđen uzrok njegovog pada, to je pojačalo gnev prema policiji, koju optužuju za žestoke obračune sa demonstrantima od kada su u junu počeli protesti kojima su zahtevane demokratske reforme. Vlada je izrazila "veliku tugu i žaljenje" zbog Čaove smrti uprkos operacijama i lečenju.
 
Protesti su bili izazvani sada odloženim nacrtom zakona o izručenju kontinentalnoj Kini koji mnogi doživljavaju kao uplitanje Pekinga u zakonska i druga prava zagarantovana Hong Kongu kada se bivša britanska kolonija vratila pod kinesku vlast 1997. godine. Pokret je od tada proširio zahteve, uključujući direktne izbore za gradske čelnike i nezavisnu istragu o navodnim policijskim brutalnostima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet