Predsednik Bolivije Evo Morales podneo ostavku

Predsednik Bolivije Evo Morales podneo je ostavku, prenosi BBC.
Prethodno je komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman zatražio od Moralesa da to učini kako bi pomogao da se obezbedi stabilnost države.
 
Kaliman je svoj poziv uputio nekoliko sati nakon što je Morales pristao na održavanje novih predsedničkih izbora, pošto je Organizacija američkih država (OAS), koja je bila posmatrač na izborima, utvrdila "jasnu manipulaciju".
 
Oružane snage Bolivije prethodno su saopštile da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi "neutralisali" oružane grupe koje deluju van zakona.
 
Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povređeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet