Nemačka povećava najnižu penziju

Konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel i socijaldemokrate (SPD) danas su uspeli da se dogovore o povećanju najniže penzije, što je tema koja je pretila budućnosti njihove vladajuće koalicije.
Nemačka povećava najnižu penziju
Foto: Pixabay
Lideri koalicije, među kojima su Merkel i ministar finansija SPD-a Olaf Šolc, tokom razgovora koji su trajali duže od šest sati uspeli su da postignu sporazum.
 
Koalicija između bloka CDU/CSU-a i SPD-a nastoji da opstane otkad je formirana u martu prošle godine okončavajući višemesečnu političku krizu nakon neuverljivih državnih izbora.
 
Konzervativci su se složili s predlogom SPD-a o uvođenju više osnovne penzije za radnike s niskim primanjima koji su radili najmanje 35 godina. Ali, neke pojedinosti su ostale otvorene, a i pregovori o konačnim uslovima nisu se još završili.
 
Nesuglasice su neke članove SPD-a, zabrinute zbog pada rejtinga stranke, navele na to da zaprete napuštanjem koalicije.
 
Da partneri nisu uspeli da postignu dogovor o penzijama, članovi SPD-a bi možda odlučili da glasaju protiv ostanka u koaliciji na stranačkom kongresu koji će se održati od 6. do 8. decembra.
  • Crveni

    10.11.2019 20:57
    Penzioneri
    Ako penzioneri ovo cuju odose i oni u Njemacku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.