Poznati profesor ubio ljubavnicu, raskomadao je i upao u reku dok je pokušavao da se otarasi tela

Ugledni 63-godišnji profesor na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, stručnjak za Napoleona Bonapartu, kojem je nekadašnji francuski predsednik Žak Širak 2003. dodelio orden Legije časti, uhapšen je juče zbog sumnje na ubistvo.
On je izvučen iz ledene reke Mojke u centru Sankt Petersburga, sa torbom u kojoj su se nalazile ženske ruke.
 
"Priznao je krivicu", rekao je danas njegov advokat Aleksandar Počuev i dodao da Sokolov žali zbog onoga što je uradio.
 
Sokolov je priznao istražiteljima da je tokom svađe pucao i ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), i da joj je potom odsekao glavu, ruke i noge. On je navodno bio pijan i pao je u reku dok je pokušavao da se otarasi delova tela, u blizini kancelarije istražitelja.
 
Planirao je, pišu mediji, da nakon uklanjanja tela izvrši samoubistvo u Petropavlovskoj tvrđavi obučen kao Napoleon Bonaparta.
 
 
Sokolov, istoričar koji je predavao i na Sorboni u Parizu, autor je više knjiga o francuskom caru. Bio je konsultant u nekoliko filmova i učestvovao je u filmskim prikazima Napoleonovih ratova.
 
Studenti su Sokolova opisali kao talentovanog predavača, ali i ekscentričnog čoveka koji je povremeno vikao na francuskom.
  • rusofil

    10.11.2019 21:16
    Ovako nesto moze da se desi samo na trulom zapadu. Oh wait...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.